Bardienstreglement

 Bardienstreglement Bardienstreglement -       

Ieder lid van 18 jaar en ouder dat in het seizoen voor 15 maart lid is draait 3 bardiensten (bestuur en commissieleden zijn vrijgesteld van het draaien van bardiensten). Leden die nooit eerder een bardienst hebben gedraaid kunnen uitleg krijgen over het draaien van een bardienst. 

Ieder lid van 18 jaar en ouder plant via de Website of ClubApp zijn bardiensten in. 

Bij verhindering zorgt men zelf voor vervanging door te ruilen met en ander lid of een ander lid te vinden die tegen betaling bereid is een bardienst te draaien. Het zorgen voor vervanging is geen taak van de barcommissie. Bij het niet op komen dagen van een geplande bardienst wordt er naar het betreffende lid een rekening gestuurd van 45 euro (35 euro afkoop + 10 euro administratiekosten). Ieder lid heeft zelf de verantwoording om te kijken op de website wanneer hij ingepland staat.

Bardienst houdt ook in dat het noodzakelijk kan zijn om keukenwerkzaamheden te verrichten, zoals frituren en het maken van een tosti. Achter de bar is een map waar in vermeld staat wat er tijdens het draaien van een bardienst van een lid wordt verwacht.

Belangrijke regels

De bardienst dient in het bezit te zijn van een IVA certificaat. Dit certificaat is kosteloos en digitaal te behalen. Zie hiervoor de website van NOC NSF.

De bardienst zelf mag achter de bar geen alcohol drinken. Tijdens jeugdactiviteiten wordt geen alcohol geschonken.

Aanvang bardienst

De eerste bardienst opent de toegangspoort van het park. Met dezelfde sleutel de buitendeur van de kantine openen en het alarm uitzetten. Sleutel uit het kluisje nemen en de deur van de kantine openen. Keuken en voorraadruimte openen.

Op de bar bij de telefoon vind je een map met informatie voor het vervullen van de bardienst. Gedurende de bardienst mogen de volgende mensen achter de bar komen:

-        De bardienst zelf

-        Leden van de barcommissie

-        Leden van het bestuur

Andere personen mag de toegang geweigerd worden. De bardienst heeft recht op gratis koffie en twee andere consumpties.

De werkzaamheden van de bardienst

-        Alle consumpties afrekenen via het pinapparaat.

-        Bar, keuken en kantine (tafels en stoelen) schoonhouden.

-        Tafels regelmatig leeghalen.

-        Lege flesjes in de kratten onder keukentafel.

-        Glazen schoonmaken.

-        Volle kratten met lege flesjes in voorraadruimte plaatsen.

-        De drankjes achter de bar bijvullen. Daarbij de achterste flesjes naar voren halen en de nieuwe flesjes achterin zetten.

-        De koelkast in de keuken bijvullen. Daarbij ook de achterste flesjes naar voren halen en nieuwe flesjes achterin zetten.

-        Zorgen dat er altijd 2 fusten bier in de koeling onder bar en in de koeling in voorraadruimte staan.

Beƫindiging van de bardienst

Bij het beƫindigen van de bardienst de onderstaande punten uitvoeren:

-        Controleren en indien nodig drank bijvullen achter de bar en de koelkast in keuken. Daarbij de achterste flesjes naar voren halen en de nieuwe flesjes achterin zetten.

-        Alle vaatwerk afwassen en wegzetten.

-        Bar/kantine/keuken zo schoon mogelijk achter laten.

-        Alle apparatuur in de keuken uitzetten t.w.:Oven, afzuiging, magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en geluidsinstallatie. Indien vaatwasser gebruikt is, uitschakelen en watertoevoer dichtdraaien.

-        Alle verlichting uitdoen in voorraadruimte, keuken, bar, kantine, kleedkamers, toiletten en baanverlichting.

-        Controleren of alle ramen gesloten zijn, ook in de kleedkamers.

-        Voorraadruimte, keuken en bar op slot doen.

-        Kantinedeur op slot doen. Sleutel terug in het kluisje.

-        Alarm hal inschakelen en buitendeur op slot doen. Met dezelfde sleutel ook de toegangspoort van het park afsluiten.

Wanneer iedereen zich aan deze regels houdt, blijven de kantine en bar schoon, de drankjes koel en hoeft niemand het werk van een ander te doen. Heeft u nog vragen dan wel op- of aanmerkingen, laat het ons weten! De barcommissie     

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 41201335

Tennispark TPV Bonaventura

Sportlaan 22
3291TN Strijen

KVK-nummer

40321037