Nieuws

Inschrijving voorjaarscompetitie 2019 geopend

Terwijl de kruitdampen van de najaarscompetitie nog nauwelijks zijn opgetrokken, richten we ons vizier alweer op de voorjaarscompetitie 2019.

U kunt vast gaan nadenken of u met een team hieraan wilt deelnemen.
 

De inschrijving moet uiterlijk 7 januari 2019 bij de competitiecommissie binnen zijn. Inschrijven kan individueel of als team via de website.

De data zijn bekend en kunt u hier vinden.

De competitiemogelijkheden die hier zijn aangegeven, gelden voor de dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

De bond heeft de competitiemogelijkheden geharmoniseerd, er zijn competities samengevoegd en sommige zijn verdwenen.

Om deze reden vervallen alle rechten van vorig jaar en wordt er een nieuwe indeling gemaakt. Alle deelnemende teams worden op speelsterkte ingedeeld, de bond wil op deze manier weer een piramide opbouwen voor elke competitievorm.

8/9 competitie

Voor beginnende spelers is er de mogelijkheid om met de 8/9 competitie mee te doen. Er kan op donderdag of zondag worden ingeschreven. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij het kan gaan om een herendubbel, een damesdubbel of een gemengddubbel. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers.

Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Zomeravondcompetitie

Op dit moment zijn er nog geen gegevens bekend over de zomeravondcompetitie op woensdagavond. U wordt hier later over geïnformeerd.

Ad van Egmond.
 

« Terug

» Nieuws archief